Úžasný recept na zdravé lowcarb jídlo, plné bílkovin!
Děkujeme Darině Lidákové za recept :)
- 1h:15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Nákyp | |
---|---|
900 g |
900 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 hrsti |
2 hrsti |
5 lžiček |
5 lžiček |
2 lžíce |
2 lžíce |
nastrouhaný na posypání 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
900g aljašské tresky (vymačkat vodu), 3 vejce, 1 mrkev, 100g eidamu, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín, koření na ryby, hooodně zelených bylinek (libeček, petržel, pažitka, cibulka, tymián, rozmarýn), na zahuštění 2 PL mletého lnu a 2 PL lahůdkového droždí. Pekla jsem na 190C cca 60 minut, na závěr posypat sýrem a dopéct na barvu.
Makronutrienty
10%
67%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 532 kJ | 813 kJ |
Kalorická hodnota | 127 kcal | 194 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,52 g
0,713 g |
3,86 g
1,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,252 SVJ | 0,386 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,59 g
2,6 g |
8,55 g
3,97 g |
Bílkoviny | 16,8 g | 25,7 g |
Sůl | 0,881 g | 1,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů