Rybí filé zapečené s lečem a vejci
Jídlo je to jednoduché, poměrně rychlé, s minimem zašpiněného nádobí ... a pokud ryby moc nemusíte, lečo jejich chuť hodně utlumí, vyzkoušejte. Lepší je použít filé ještě zmrzlé, pečením se nestihne vysušit.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rybí filé | 300 g |
máslo čerstvé | 30 g |
cibule | 1 kus |
červená paprika | 1 kus |
rajče | 2 kusy |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
sůl | 1 lžička |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Oloupejte a očistěte cibuli, papriku a rajčata a nakrájejte je na kostičky. Na dno malého pekáčku položte polovinu z uvedeného množství másla nakrájenou na tenké plátky. Vsypejte zeleninu.
-
Na zeleninu položte zmrzlé rybí filé, poklaďte ho zbytkem másla, vše osolte a posypte mletou sladkou paprikou. Pekáček vložte do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte 30 minut.
-
Rozkvedlejte vejce a vmíchejte je do upečené zeleniny. Vše pečte ještě 10 až 15 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů