Rybí filé zapečené s lečem a vejci

Kateřina Gallinová

Jídlo je to jednoduché, poměrně rychlé, s minimem zašpiněného nádobí ... a pokud ryby moc nemusíte, lečo jejich chuť hodně utlumí, vyzkoušejte. Lepší je použít filé ještě zmrzlé, pečením se nestihne vysušit.

Rybí filé zapečené s lečem a vejci

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rybí filé 300 g
máslo čerstvé 30 g
cibule 1 kus
červená paprika 1 kus
rajče 2 kusy
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
vejce slepičí střední, m 4 kusy

Postup přípravy

  1. Oloupejte a očistěte cibuli, papriku a rajčata a nakrájejte je na kostičky. Na dno malého pekáčku položte polovinu z uvedeného množství másla nakrájenou na tenké plátky. Vsypejte zeleninu.

  2. Na zeleninu položte zmrzlé rybí filé, poklaďte ho zbytkem másla, vše osolte a posypte mletou sladkou paprikou. Pekáček vložte do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte 30 minut.

  3. Rozkvedlejte vejce a vmíchejte je do upečené zeleniny. Vše pečte ještě 10 až 15 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů