Jídlo je to jednoduché, poměrně rychlé, s minimem zašpiněného nádobí ... a pokud ryby moc nemusíte, lečo jejich chuť hodně utlumí, vyzkoušejte. Lepší je použít filé ještě zmrzlé, pečením se nestihne vysušit.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
mražené (při pečení se nestihne vysušit) 300 g |
300 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Oloupejte a očistěte cibuli, papriku a rajčata a nakrájejte je na kostičky. Na dno malého pekáčku položte polovinu z uvedeného množství másla nakrájenou na tenké plátky. Vsypejte zeleninu.
-
Na zeleninu položte zmrzlé rybí filé, poklaďte ho zbytkem másla, vše osolte a posypte mletou sladkou paprikou. Pekáček vložte do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte 30 minut.
-
Rozkvedlejte vejce a vmíchejte je do upečené zeleniny. Vše pečte ještě 10 až 15 minut.
Makronutrienty
15%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 378 kJ | 1 731 kJ |
Kalorická hodnota | 90,2 kcal | 414 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,44 g
0,945 g |
11,2 g
4,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,244 SVJ | 1,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,15 g
2,44 g |
23,6 g
11,2 g |
Bílkoviny | 8,87 g | 40,7 g |
Sůl | 0,811 g | 3,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů