Ryba na bylinkách, kedlubnové brambory a rukolový salátek
Oběd do 15 minut hotový a tááák dobrý a zdravý...:)
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
pstruh lososovitý filet | 150 g |
sůl himálajská jemná | 1 g |
kořenicí směs na ryby | 0,25 lžičky |
rozmarýn | 1 snítka |
tymián čerstvý | 2 snítky |
máslo čerstvé | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžička |
kedlubna | 1 kus |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl himálajská jemná | 1 g |
směs listových salátů | 1 hrst |
dýňový olej | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
sůl himálajská jemná | 1 g |
majonéza | 1 lžička |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Na oleji a másle si orestujeme okořeněný filet ryby. Přidáme snítky bylinek, přiklopíme děrovanou pokličkou a vypneme.
-
Mezitím si okrájenou kedlubnu nakrájíme na kostičky, okořeníme a uvaříme jako brambory - asi 5 mimut.
-
Majolku si smícháme se zakysanou smetanou, přidáme nasekané bylinky (já pažitku+petrželku), osolíme a hotovo.
-
Servírujeme s barevnou zeleninkou a pochutnáváme si na zdravém jídle :).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů