Rukolový salát s avokádem

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Rukolový salát s avokádem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
ledový salát 0,5 kusu
polníček 1 hrst
rukola 2 hrsti
rajčata sušená v oleji 200 g
rajčata cherry 4 kusy
slunečnicová semínka 1 hrst
cibule červená 1 kus
avokádo 1 kus
citrón 1 kus
olivový olej 3 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do menší mističky dáme ingredience na zálivku. Rozšleháme vidličkou, až zálivka získá trochu hustější konzistenci.

  2. Mezi tím si připravíme suroviny na salát. Omyjeme salátové listy a ty pokrájíme, omyjeme rukolu a polníček. Omyjeme cehry rajčátka a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Pokrájíme sušená rajčata a ze skleničky vyndáme i kapary. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučké proužky. Avokádo pokrájíme na kostičky. (Avokádo se rozpůlí, vyndá se pecka, následně se lžící vyžďoubne půlka akováda ze slupky a ta se pokrájí. Pokud je avokádo zralé, měkčí, lze dužinu od šlupky oddělit velmi snadno.)

  3. Všechny suroviny lehce promícháme dohromady ve velké míse. Posypeme slunečnicovými semínky a okořeníme trochou provensálského koření (nejlepší chuť má to, které se kupuje rovnou v mlýnku i se solí)

  4. Zálivkou salát poléváme až těsně před podáváním, aby nezměkl. Před politím zálivku ještě trochu promícháme vidličkou a celou ji vlijeme na salát, ten pak ještě zlehka zamícháme a můžeme podávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů