Rozkvetlý krémový dort

Barbora Tinglová

Rozkvetlý krémový dort

Dortík pro mojí maminku k narozeninám - chtěla jsem něco jiného, nového a aby byl dortík pro ni výjimečný

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem ušlehat do opravdu hodně tuha. Přidat po lžících olej, poté žloutek po žloutku a stále mixovat. Nakonec lehce vmíchat mouku s kakaem. Péct ve vyhřáté troubě na 180st. cca 45 minut.

    Jeden korpus mezi tmavé jsem dělala světlý z 1/3 dávky, podle výše uvedeného receptu.

  2. Na paříž. krém svaříme v hustou kaši. Druhý den vymixujeme s 1 změklým máslem.

  3. Bílek s cukrem šlehat metličkou nad parou, šlehat do té doby, když promneme směs mezi prsty, musí bý hladká, bez známek zrníček cukru. Nesmí se přešlehat nebo převařit, poté by směs začla vonět jako vařená vejce a to už je špatně. Odstavíme z plotny a šleháme na nejvyšší otáčky do tuhého sněhu. Poté postupně lehce zamícháváme máslo a šleháme opravdu na nejmenší otáčky, až hmota zhoustne do krásného lesklého krému.

  4. Množství krému násobit dle potřeby, obarveno gelovými potravin. barvami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte