Rozhuda
Jednoduchá pomazánka, plná bílkovin. Autorka Věra Husáková ji má z domácí lučiny.
- 5m
- 2 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Historické
- Lchf, low carb
- Pomazánky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lučina | 250 g |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
pažitka nať čerstvá | 1 svazek |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
paprika sladká mletá uzená | 0,5 lžičky |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Pažitku nasekáme nadrobno a vše dohromady smícháme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů