Jednoduchá pomazánka, plná bílkovin. Autorka Věra Husáková ji má z domácí lučiny.
- 5m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rozhuda | |
---|---|
já mám domácí 250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 svazek |
1 svazek |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Pažitku nasekáme nadrobno a vše dohromady smícháme.
Makronutrienty
5%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 238 kJ | 1 761 kJ |
Kalorická hodnota | 296 kcal | 421 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,14 g
3,43 g |
3,05 g
4,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,214 SVJ | 0,305 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,9 g
8,38 g |
39,8 g
11,9 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 14,6 g |
Sůl | 1,33 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů