Roládová bábovka
Ať se nám to plní /s domácí třešňovou marmeládou s rumem/
- 2h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
cukr krupice | 4 lžíce |
polohrubá mouka | 4 lžíce |
sůl | 1 špetka |
marmeláda višňová, třešňová, džem | 200 g |
vajíčka | 4 kusy |
cukr krupice | 170 g |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
olej řepkový | 150 ml |
bílý jogurt | 250 g |
polohrubá mouka | 270 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kakao, instantní kakaový nápoj v prášku | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha se špetkou soli. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Do žloutků zašleháme polohrubou mouku a následně lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě /na pečícím papíře/ na 180st. Asi 10 minut. Ihned sundáme z plechu na linku – počkáme cca 15 minut než pečící papír zvlhne, následně sundáme papír, pomažeme marmeládou a srolujeme do rolády.
-
Celá vejce ušleháme s cukrem a rumovým cukrem do pěny. Následně přimixujeme olej, potom jogurt, poté mouku s práškem do pečiva. Třetinu těsta obarvíme kakaem. Do vymazané formy nejprve trochu světlého těsta, pak trochu tmavého. Na to posadíme roládu /po celém obvodu smotanou do O, já jsem jí rozřízla na dvě půlky a naaranžovala do formy/. Na roládu dáme zbytek tmavého těsta a poslední zbytek světlého těsta. Pečeme na 160st. Přes hodinku, podle trouby a barvy
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů