Roláda z mletého masa

Celá já

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Roláda z mletého masa

Postup přípravy

  1. Přibližně 1kg mletého vepřového masa jsem zalila cca 2dcl smetany ke šlehání, zamíchala a nechala chvíli rozležet. Do masa jsem pak přidala tři celá vejce, sůl, pepř a koření od Sonentoru - Sbohem soli zeleninové. Dobře promíchat a může se nechat zase chvíli do sebe chutě natáhnout.

  2. Mezitím jsem na olivovém oleji na pánvi orestovala drobně nakrájenou cibuli a česnek a vsypala na to vaničku baby špenátu a nechala na pánvi jen tak "zvadnout". Samotnou roládu jsem udělala tak, že jsem rozprostřela strečovou fólii, mírně navlhčila, dala na ni půlku masa a vlhkýma rukama rozprostřela. Následně na to přišla půlka toho špenátu, na to sušená rajčata a mozzarella na plátky. Roláda jde dobře stočit právě pomocí té fólie. Aby se neroztrhala při přenosu na plech, dávám ji tam i s tou fólií, kterou pak opatrně z pod ní pak vytáhnu, roládu ještě jednou dotvaruji.

  3. Stejně tak druhou. Vypadá to složitě, ale nic na tom není. Kdo chce, může rolády potřít plnotučnou hořčicí, já to tak dělám u klasické sekané. Dnes jsem jen podlila trochou vody a upekla. Během pečení občas polévat výpekem, aby rolády nepraskaly, což se mi vlastně ještě nikdy nestalo. Pokud se výpek moc odpaří, tak podlít občas trochou vody.

    Já jsem měla se salátem a dipem ze zakysané smetany s česnekem a čerstvými bylinkami, zbytek rodiny ještě s bramborovou kaší, která se k tomu skvěle hodí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte