Roláda z mletého masa
- 2h
- 10 porcí
- náročné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 1 kg |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 dl |
vajíčka | 3 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs adobado | 1 lžíce |
olej řepkový | 2 lžíce |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 5 kusů |
špenát, čerstvé listy | 300 g |
rajčata sušená v oleji | 100 g |
mozzarella, měkký sýr | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Přibližně 1kg mletého vepřového masa jsem zalila cca 2dcl smetany ke šlehání, zamíchala a nechala chvíli rozležet. Do masa jsem pak přidala tři celá vejce, sůl, pepř a koření od Sonentoru - Sbohem soli zeleninové. Dobře promíchat a může se nechat zase chvíli do sebe chutě natáhnout.
-
Mezitím jsem na olivovém oleji na pánvi orestovala drobně nakrájenou cibuli a česnek a vsypala na to vaničku baby špenátu a nechala na pánvi jen tak "zvadnout". Samotnou roládu jsem udělala tak, že jsem rozprostřela strečovou fólii, mírně navlhčila, dala na ni půlku masa a vlhkýma rukama rozprostřela. Následně na to přišla půlka toho špenátu, na to sušená rajčata a mozzarella na plátky. Roláda jde dobře stočit právě pomocí té fólie. Aby se neroztrhala při přenosu na plech, dávám ji tam i s tou fólií, kterou pak opatrně z pod ní pak vytáhnu, roládu ještě jednou dotvaruji.
-
Stejně tak druhou. Vypadá to složitě, ale nic na tom není. Kdo chce, může rolády potřít plnotučnou hořčicí, já to tak dělám u klasické sekané. Dnes jsem jen podlila trochou vody a upekla. Během pečení občas polévat výpekem, aby rolády nepraskaly, což se mi vlastně ještě nikdy nestalo. Pokud se výpek moc odpaří, tak podlít občas trochou vody. Já jsem měla se salátem a dipem ze zakysané smetany s česnekem a čerstvými bylinkami, zbytek rodiny ještě s bramborovou kaší, která se k tomu skvěle hodí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů