Roláda z mletého kuřecího masa - LC

Laduš

Roláda z mletého kuřecího masa - LC 2 další fotky

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na roládu kromě hořčice, slaniny a vajec natvrdo jsem promíchala, pak ještě důkladně prohnětla rukou.

    Na pracovní plochu jsem položila kus pevné potravinové fólie a směs jsem rovnoměrně rozprostřela. Dělám to tak, že směs vyklopím a pěkně vytvaruju do stran a pak uhladím pomocí cukrářské karty.

    Mleté maso jsem potřela hořčicí a pokladla plátky slaniny. Pak jsem do přední části rozprostřela zelenou směs a pokladla vejci uvařenými natvrdo.

  2. Teď k té zelené směsi. Měla jsem v plánu dělat špenátovou náplň. Jenomže jak jsem listy čerstvého baby špenátu dala na pánev, tak mi z toho skoro nic nezbylo. Teď babo raď, když bydlíme na dědině a žádný obchod není otevřený. No tak jsem improvizovala stylem co dům dal.

    Takže, když jsem na trošce olivového oleje osmahla špenát, přidala jsem nakrájenou jarní cibulku a Boník rozmíchaný s dvěma lžícemi tvarohu. Všem jsem promíchala, prohřála, osolila a mírně opepřila. Nechala jsem směs trochu vychladnout.

  3. Roládu jsem pomocí fólie zatočila. Pomůže, když si ten okraj zpočátku trochu tou kartou nadzvednete. Jinak to jde krásně, mě baví si s tím vyhrávat.

    Roládu jsem i s fólií přenesla na plech s pečícím papírem, pak jsem fólii odstranila a roládu pokladla kousky másla.

    Vložila jsem do vyhřáté trouby a pekla 40 minut.

  4. Jako přílohu jsem zvolila brokolicové pyré, které se k roládě krásně hodí.

    Brokolici jsem rozebrala na růžičky a košťál nakrájela na kostičky a uvařila vše v osolené vodě. Vodu jsem scedila, brokolici pomačkala, přidala trochu másla a smetany a promixovala tyčovým mixérem. Dle chuti jsem ještě dosolila a lehce opepřila. Nakonec jsem vmíchala nastrouhaný polotvrdý sýr.

    Musím říct, že ta náplň byla tak lahodná, že jsem byla sama velmi příjemně překvapená.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte