Roláda z kysaného zelí s jalapeno tvarohem
Chutná lowcarb večeře, nebo zajímavé pohoštění. Pokud se vám recept líbí, sledujte prosím vše pohromadě zde: https://www.instagram.com/p/CoCTapOrNMh/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Předkrmy
- Silvestr
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kysané bílé zelí | 500 g |
vajíčka | 2 kusy |
sýr eidam 45%, strouhaný | 140 g |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
majonéza | 2 lžíce |
chilli jalapeňos papričky | 2 kusy |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Zelí vylijeme z nálevu a pořádně vyždímáme. Poté přidáme vejce, sýr a pořádně promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 190 stupňů dozlatova. Po vytažení z trouby ihned smotáme (aby se poté s roladou lépe manipulovalo).
-
Dle chuti si smícháme suroviny na náplň. Vychladlou roládu rozmotáme, natřeme tvarohem a naplníme vším co nám chutná ( šunka, salám, sýr, špenát, ...). Znovu velmi pevně smotáme v pečícím papíru a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů