Roláda tiramisu
Když má člověk „velký voči“, nakoupí si v akci mascarpone a za čas v půlce týdne zjistí, že u posledního kelímku dochází záruka, nezbývá, než překonat svoji lenost, zachovat se jako správná hospodyňka a postavit se k tomu čelem. Naštěstí to byla rychlovka. Za 45 minut hotovo i s pečením.
- 4h:15m
- 15 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
cukr krupice | 140 g |
hladká mouka pšeničná | 100 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 250 g |
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
piškoty cukrářské, dlouhé | 120 g |
káva silná, hotový nápoj | 100 ml |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cukr ušleháme se žloutky do pěny, z bílků vyšleháme sníh a střídavě s moukou přimícháme do žloutkové pěny.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 7-10 minut. Roláda musí zůstat světlejší, aby nebyla přesušená. Nezamotáváme, necháme volně vychladnout. Potom sundáme papír.
-
Než vychladne piškot, uvaříme silnou rozpustnou kávu a nalijeme do ní podle chuti rum.Mascarpone, šlehačku, tvaroh a ztužovač šlehačky ušleháme najednou do tužšího krému. Přisladíme podle chuti.
-
Na vychladlý piškot natřeme vrstvu krému, asi třetinu necháme stranou na ozdobu. Po délce k jedné straně položíme 3 piškoty namočené v kávě s rumem. Roládu trochu zavineme a položíme další tři piškoty. Opět trochu zavineme a položíme poslední piškoty. Zavineme zbytek rolády.Roládu posypeme přes sítko práškovým kakaem. Zbylý krém dáme do sáčku s cukrářskou špičkou a nastříkáme na roládu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů