Roláda tiramisu

Jídelní plán

Když má člověk „velký voči“, nakoupí si v akci mascarpone a za čas v půlce týdne zjistí, že u posledního kelímku dochází záruka, nezbývá, než překonat svoji lenost, zachovat se jako správná hospodyňka a postavit se k tomu čelem. Naštěstí to byla rychlovka. Za 45 minut hotovo i s pečením.

Roláda tiramisu

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 6 kusů
cukr krupice 140 g
hladká mouka pšeničná 100 g
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g
tvaroh měkký polotučný 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
piškoty cukrářské, dlouhé 120 g
káva silná, hotový nápoj 100 ml
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Cukr ušleháme se žloutky do pěny, z bílků vyšleháme sníh a střídavě s moukou přimícháme do žloutkové pěny.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 7-10 minut. Roláda musí zůstat světlejší, aby nebyla přesušená. Nezamotáváme, necháme volně vychladnout. Potom sundáme papír.

  2. Než vychladne piškot, uvaříme silnou rozpustnou kávu a nalijeme do ní podle chuti rum.Mascarpone, šlehačku, tvaroh a ztužovač šlehačky ušleháme najednou do tužšího krému. Přisladíme podle chuti.

  3. Na vychladlý piškot natřeme vrstvu krému, asi třetinu necháme stranou na ozdobu. Po délce k jedné straně položíme 3 piškoty namočené v kávě s rumem. Roládu trochu zavineme a položíme další tři piškoty. Opět trochu zavineme a položíme poslední piškoty. Zavineme zbytek rolády.Roládu posypeme přes sítko práškovým kakaem. Zbylý krém dáme do sáčku s cukrářskou špičkou a nastříkáme na roládu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů