Roláda s čokokrémem - LC
Krásná lowcarb roláda, zdravý dezert ke kávě...jak z cukrárny! Děkujeme Jiřímu Slováčkovi za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
xylitol | 1 lžíce |
čerstvý krémový sýr | 120 g |
mouka kokosová | 25 g |
mascarpone | 1 kus |
xylitol | 1 lžíce |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
borůvky | 200 g |
kokos sušený, strouhaný | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
4 vejce - oddělit žloutky od bílků. Ke žloutkům přidat Xylithol, Philadelphii a koko mouku (xylithol podle chuti, 120gramu Philadelphie a 25g koko mouky) Zamíchat a nechat v jedné misce.
-
Ve druhé vyšleháme bílky se špetkou soli. Poté opatrně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme cca 15 minut.
-
Mezitím si nachystáme krém (mascrapnoe, rozpustná hořká čokoláda, Xylithol, Smetana na šlehání). Do takové konzistence, aby se dala roztírat, ale zároveň aby držela tvar.
-
Po cca 15 minutách vyndáme roládu z trouby, zabalíme do role a necháme vychladnout. Poté rozbalíme, sundáme papír, natřeme vrstvu krému dovnitř. Zamotat a zbytek krému na venek. Zdobíme čím máme rádi, já tady dal borůvky a kokos.
-
Necháme vychladnout v ledničce ideálně přes noc.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů