Krásná lowcarb roláda, zdravý dezert ke kávě...jak z cukrárny!
Děkujeme Jiřímu Slováčkovi za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
120 g |
120 g |
25 g |
25 g |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
Navrch | |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
4 vejce - oddělit žloutky od bílků.
Ke žloutkům přidat Xylithol, Philadelphii a koko mouku (xylithol podle chuti, 120gramu Philadelphie a 25g koko mouky)
Zamíchat a nechat v jedné misce.
-
Ve druhé vyšleháme bílky se špetkou soli.
Poté opatrně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme cca 15 minut.
-
Mezitím si nachystáme krém (mascrapnoe, rozpustná hořká čokoláda, Xylithol, Smetana na šlehání). Do takové konzistence, aby se dala roztírat, ale zároveň aby držela tvar.
-
Po cca 15 minutách vyndáme roládu z trouby, zabalíme do role a necháme vychladnout. Poté rozbalíme, sundáme papír, natřeme vrstvu krému dovnitř. Zamotat a zbytek krému na venek. Zdobíme čím máme rádi, já tady dal borůvky a kokos.
-
Necháme vychladnout v ledničce ideálně přes noc.
Makronutrienty
26%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 162 kJ | 1 136 kJ |
Kalorická hodnota | 278 kcal | 272 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
3,82 g |
10,4 g
3,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,2 g
14,5 g |
23,7 g
14,2 g |
Bílkoviny | 6,11 g | 5,98 g |
Sůl | 0,172 g | 0,168 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů