Roláda s čokokrémem - LC

Roláda s čokokrémem - LC

Krásná lowcarb roláda, zdravý dezert ke kávě...jak z cukrárny!

Děkujeme Jiřímu Slováčkovi za recept :)

Postup přípravy

  1. 4 vejce - oddělit žloutky od bílků.

    Ke žloutkům přidat Xylithol, Philadelphii a koko mouku (xylithol podle chuti, 120gramu Philadelphie a 25g koko mouky)

    Zamíchat a nechat v jedné misce.

  2. Ve druhé vyšleháme bílky se špetkou soli.

    Poté opatrně promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme cca 15 minut.

  3. Mezitím si nachystáme krém (mascrapnoe, rozpustná hořká čokoláda, Xylithol, Smetana na šlehání). Do takové konzistence, aby se dala roztírat, ale zároveň aby držela tvar.

  4. Po cca 15 minutách vyndáme roládu z trouby, zabalíme do role a necháme vychladnout. Poté rozbalíme, sundáme papír, natřeme vrstvu krému dovnitř. Zamotat a zbytek krému na venek. Zdobíme čím máme rádi, já tady dal borůvky a kokos.

  5. Necháme vychladnout v ledničce ideálně přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte