Roláda lehká jako dech - s mátovým krémem

Barbora Tinglová

Roláda lehká jako dech - s mátovým krémem

Opravdu je jako dech

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout.

  2. Smetanu jsem si ušlehala se ztužovačem, poté lehce přišlehala mascarpone, tvaroh, ochucovací pastu a cukr podle chuti.

    Na upečenou roládu jsem nanesla krém, na krém jsem hala bala dala kiwi, smotala. Potřít krémem okolo celé rolády, obalit v oříškách a zdobit. Chladit nejlépe do druhého dne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte