Roláda - LC

Laduš

Jednoduchá roláda, která se dá jíst hned nebo nechat zaležet v ledničce, nejlépe přes noc. Do druhého dne nejen že ztuhne poleva, ale všechny chutě se krásně propojí a zvýrazní. Díky džemu je roláda krásně šťavnatá. :)

Roláda - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mandlová mouka 70 g
mouka z kešu ořechů 50 g
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 45 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
kokosový olej 50 g
čokoláda hořká, 90% 20 g
smetana ke šlehání, šlehačka 40 g
erythritol, sukrin 2 lžičky
rum (originál tuzemský) 1 lžička
kokos sušený, strouhaný 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Trvá to cca 10 minut. (Že jsou vejce správně vyšlehaná poznáte tak, že když do pěny namočíte prst, zůstane vám ta pěna viset a nespadne.) Potom jsem zašlehala kokosový olej a mouky smíchané s práškem do pečiva. Těsto jsem vylila na větší plech vyložený pečícím papírem a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem 20 minut na 180 stupňů.

  2. Po upečení jsem piškot i s papírem vyndala a obrátila na podložku. Sloupla jsem papír. Piškot jsem s pomocí pečícího papíru stočila do rolády a nechala vychladnout.

  3. Připravila jsem si čokoládovou polevu. V kastrolku jsem zahřála smetanu s erythritolem a rumem. Potom jsem odstavila z ohně a vmíchala nalámanou čokoládu, až vznikla krásně hladká hmota.

  4. Roládu jsem rozvinula, pomazala džemem a znovu stočila. Shora jsem ji potřela čokoládovou polevou a posypala strouhaným kokosem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů