Roláda - LC

Laduš

Roláda - LC

Jednoduchá roláda, která se dá jíst hned nebo nechat zaležet v ledničce, nejlépe přes noc. Do druhého dne nejen že ztuhne poleva, ale všechny chutě se krásně propojí a zvýrazní. Díky džemu je roláda krásně šťavnatá. :)

Postup přípravy

  1. Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Trvá to cca 10 minut. (Že jsou vejce správně vyšlehaná poznáte tak, že když do pěny namočíte prst, zůstane vám ta pěna viset a nespadne.) Potom jsem zašlehala kokosový olej a mouky smíchané s práškem do pečiva.

    Těsto jsem vylila na větší plech vyložený pečícím papírem a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem 20 minut na 180 stupňů.

  2. Po upečení jsem piškot i s papírem vyndala a obrátila na podložku. Sloupla jsem papír. Piškot jsem s pomocí pečícího papíru stočila do rolády a nechala vychladnout.

  3. Připravila jsem si čokoládovou polevu. V kastrolku jsem zahřála smetanu s erythritolem a rumem. Potom jsem odstavila z ohně a vmíchala nalámanou čokoládu, až vznikla krásně hladká hmota.

  4. Roládu jsem rozvinula, pomazala džemem a znovu stočila. Shora jsem ji potřela čokoládovou polevou a posypala strouhaným kokosem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte