Roláda dvakrát banánová - bezlepková

Oli

Je lehoučká, nepřeslazená a povede se vám, dobrou chuť :-) Banánový pudink jí dává lehkost a chuť navíc :)

Roláda dvakrát banánová - bezlepková

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
cukr třtinový 5 lžic
voda horká 2 lžíce
bezlepková mouka, libovolná 4 lžíce
ořechy vlašské mleté 2 lžíce
puding s příchutí bezlepkový, prášek 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
tvaroh měkký polotučný 1 kus
pomazánkové máslo 1 kus
banány 2 kusy
čokoláda mléčná 20 g

Postup přípravy

  1. Cukr + vajíčka šleháme na nejvyšší otáčky a přidáme horkou vodu. Vyšleháme doběla.

  2. Snížíme na nízké otáčky a přimícháme mouku s práškem, ořechy a pudink. Na velký plech s pečícím papírem rozetřeme těsto (je ho hodně!), upečeme dorůžova asi 15 minut/200°C.

  3. Ještě horké sundáme z plechu, lehce zatočíme, sundáme papír a necháme zchladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, zaišleháme tvaroh a pomazánkové máslo.

  4. Roládu opatrně rozbalíme, potřeme marmeládou, většinou krému. Na kraj položíme banány a pevně zarolujeme. Potřeme zbytkem krému, postrouháme čokoládou a dáme do lednice vychladit.

  5. Já pekla v bezlepkové verzi pro dceru, jinak dáme hladkou mouku a máme běžnou roládu. Budete-li chtít tenčí těsto, dejte 4 vajíčka a o lžíci míň cukru a mouky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů