Roláda dvakrát banánová - bezlepková
Je lehoučká, nepřeslazená a povede se vám, dobrou chuť :-) Banánový pudink jí dává lehkost a chuť navíc :)
- 1h
- 14 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
cukr třtinový | 5 lžic |
voda horká | 2 lžíce |
bezlepková mouka, libovolná | 4 lžíce |
ořechy vlašské mleté | 2 lžíce |
puding s příchutí bezlepkový, prášek | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
cukr vanilkový | 1 kus |
tvaroh měkký polotučný | 1 kus |
pomazánkové máslo | 1 kus |
banány | 2 kusy |
čokoláda mléčná | 20 g |
Postup přípravy
-
Cukr + vajíčka šleháme na nejvyšší otáčky a přidáme horkou vodu. Vyšleháme doběla.
-
Snížíme na nízké otáčky a přimícháme mouku s práškem, ořechy a pudink. Na velký plech s pečícím papírem rozetřeme těsto (je ho hodně!), upečeme dorůžova asi 15 minut/200°C.
-
Ještě horké sundáme z plechu, lehce zatočíme, sundáme papír a necháme zchladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, zaišleháme tvaroh a pomazánkové máslo.
-
Roládu opatrně rozbalíme, potřeme marmeládou, většinou krému. Na kraj položíme banány a pevně zarolujeme. Potřeme zbytkem krému, postrouháme čokoládou a dáme do lednice vychladit.
-
Já pekla v bezlepkové verzi pro dceru, jinak dáme hladkou mouku a máme běžnou roládu. Budete-li chtít tenčí těsto, dejte 4 vajíčka a o lžíci míň cukru a mouky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů