Roláda dvakrát banánová - bezlepková

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Roláda dvakrát banánová - bezlepková 1 další fotka

Je lehoučká, nepřeslazená a povede se vám, dobrou chuť :-)

Banánový pudink jí dává lehkost a chuť navíc :)

Postup přípravy

  1. Cukr + vajíčka šleháme na nejvyšší otáčky a přidáme horkou vodu. Vyšleháme doběla.

  2. Snížíme na nízké otáčky a přimícháme mouku s práškem, ořechy a pudink.

    Na velký plech s pečícím papírem rozetřeme těsto (je ho hodně!), upečeme dorůžova asi 15 minut/200°C.

  3. Ještě horké sundáme z plechu, lehce zatočíme, sundáme papír a necháme zchladnout.

    Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, zaišleháme tvaroh a pomazánkové máslo.

  4. Roládu opatrně rozbalíme, potřeme marmeládou, většinou krému. Na kraj položíme banány a pevně zarolujeme.

    Potřeme zbytkem krému, postrouháme čokoládou a dáme do lednice vychladit.

  5. Já pekla v bezlepkové verzi pro dceru, jinak dáme hladkou mouku a máme běžnou roládu.

    Budete-li chtít tenčí těsto, dejte 4 vajíčka a o lžíci míň cukru a mouky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte