ROLÁDA "DEN A NOC"
Jsou moučníky, od kterých se člověk ne a ne odtrhnout. Bez problémů "vdechnete" jeden... dva... tři... kousky a kdyby vám to nebylo trapné, klidně byste si dali další...
- 2h
- 14 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí velké, l | 6 kusů |
cukr krystal | 6 lžic |
olej řepkový | 2 lžíce |
puding bez vaření, vanilka | 1 kus |
zakysaná smetana | 400 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 150 ml |
puding bez vaření, kokos | 1 kus |
čokoláda hořká na vaření | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme do tuhé pěny bílky s cukrem, pak po jednom zašleháme žloutky a olej a nakonec vešleháme pudink bez vaření. Ten opravdu nevaříme, zašleháme suchý prášek!!!
-
Těsto natřeme na velký plech (42x32cm), vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Hotový korpus necháme vychladnout, poté potřeme krémem a za současného odstraňování pečícího papíru pevně smotáme. Roládu dozdobíme čokopolevou a dáme na hodinku do lednice zatuhnout.
-
Vše stačí jen ručním elektrickým šlehačem důkladně vyšlehat a poté lehce natřít na korpus.
-
V kastrůlku necháme ohřát smetanu a vlijeme do misky k nalámané čokoládě. necháme chvilku stát a poté rozmícháme dohladka plastovou stěrkou. Tahle poleva se po zatuhnutí krásně krájí a nepraská.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů