ROHLÍKY - bezlepkové

Oli

S bezlepkovým kynutým pečivem to není jen tak, tyto rohlíky jsem ochutnala a jsou vážně jako "normální", moc dobré!

ROHLÍKY - bezlepkové

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 370 g
mouka pohanková hladká 30 g
voda vlažná 200 ml
cukr moučka 1 g
droždí kostka 0,5 kusu
tvaroh měkký tučný 0,5 kusu
řepkový olej 4 lžíce
sůl 1 lžička
vajíčka 1 kus
sezamové semínko světlé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Ve vlažné vodě s cukrem necháte vzejít rozdrobené droždí a zaděláte klasicky těsto. Nechám hodinu kynout pod utěrkou v teple.

  2. Vykynuté těsto dáme na vál, vyválíme velký kruh, rozdělíme nožem na šest dílů (jako pizzu). Každý dílek rolujeme od nejširšího konce do tvaru rohlíku.

  3. Necháme kynout na plechu ještě 20 minut, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem/mákem/solí. Pečeme asi 25 minut na 200°C dozlatova.

  4. Pochopitelně ještě vlažné jsou nejlepší:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů