ROHLÍKY - bezlepkové
S bezlepkovým kynutým pečivem to není jen tak, tyto rohlíky jsem ochutnala a jsou vážně jako "normální", moc dobré!
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná | 370 g |
mouka pohanková hladká | 30 g |
voda vlažná | 200 ml |
cukr moučka | 1 g |
droždí kostka | 0,5 kusu |
tvaroh měkký tučný | 0,5 kusu |
řepkový olej | 4 lžíce |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
sezamové semínko světlé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ve vlažné vodě s cukrem necháte vzejít rozdrobené droždí a zaděláte klasicky těsto. Nechám hodinu kynout pod utěrkou v teple.
-
Vykynuté těsto dáme na vál, vyválíme velký kruh, rozdělíme nožem na šest dílů (jako pizzu). Každý dílek rolujeme od nejširšího konce do tvaru rohlíku.
-
Necháme kynout na plechu ještě 20 minut, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem/mákem/solí. Pečeme asi 25 minut na 200°C dozlatova.
-
Pochopitelně ještě vlažné jsou nejlepší:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů