S bezlepkovým kynutým pečivem to není jen tak, tyto rohlíky jsem ochutnala a jsou vážně jako "normální", moc dobré!
- 2h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
370 g |
370 g |
30 g |
30 g |
200 ml |
200 ml |
1 g |
1 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ve vlažné vodě s cukrem necháte vzejít rozdrobené droždí a zaděláte klasicky těsto. Nechám hodinu kynout pod utěrkou v teple.
-
Vykynuté těsto dáme na vál, vyválíme velký kruh, rozdělíme nožem na šest dílů (jako pizzu).
Každý dílek rolujeme od nejširšího konce do tvaru rohlíku.
-
Necháme kynout na plechu ještě 20 minut, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem/mákem/solí.
Pečeme asi 25 minut na 200°C dozlatova.
-
Pochopitelně ještě vlažné jsou nejlepší:)
Makronutrienty
63%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 215 kJ | 1 716 kJ |
Kalorická hodnota | 290 kcal | 410 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,1 g
2,08 g |
49,6 g
2,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,51 SVJ | 4,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
1,65 g |
19,8 g
2,33 g |
Bílkoviny | 6,99 g | 9,88 g |
Sůl | 0,791 g | 1,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů