ROHLÍKY - bezlepkové

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

ROHLÍKY - bezlepkové

S bezlepkovým kynutým pečivem to není jen tak, tyto rohlíky jsem ochutnala a jsou vážně jako "normální", moc dobré!

Postup přípravy

  1. Ve vlažné vodě s cukrem necháte vzejít rozdrobené droždí a zaděláte klasicky těsto. Nechám hodinu kynout pod utěrkou v teple.

  2. Vykynuté těsto dáme na vál, vyválíme velký kruh, rozdělíme nožem na šest dílů (jako pizzu).

    Každý dílek rolujeme od nejširšího konce do tvaru rohlíku.

  3. Necháme kynout na plechu ještě 20 minut, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem/mákem/solí.

    Pečeme asi 25 minut na 200°C dozlatova.

  4. Pochopitelně ještě vlažné jsou nejlepší:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte