Jak to jen nazvat?
Šunka či "carpaccio" nebo roastbeef z vepřové panenky se salátem a hořčičnou majonézou.
Děkujeme Lence Matoušové za luxusní delikatesu :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Panenku obalíme v soli a pepři a zakapeme šťávou z citrónu. Potom ze všech stran dozlatova osmahneme. Dáme na pekáč vyložený bylinkami a pečeme 2 hodiny na 70 stupňů.
-
Pak zamotáme do alobalu i s bylinkami a dáme do druhého dne vychladit do lednice. Krájíme ostrým nožem na tenké plátky.
Makronutrienty
5%
72%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 553 kJ | 507 kJ |
Kalorická hodnota | 132 kcal | 121 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,4 g
0,013 g |
1,28 g
0,012 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,14 SVJ | 0,128 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,86 g
2,3 g |
5,36 g
2,1 g |
Bílkoviny | 18,8 g | 17,2 g |
Sůl | 2,3 g | 2,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů