Rizoto s hříbky

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Rizoto s hříbky

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci. Když rýže mírně změní barvu, podlijeme vývarem

    Přidáme nakrájený tymián a kadeřávek a vaříme.

  2. Hříbky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě.

    Vývarem z hub podléváme rýži a často mícháme.

    Ke konci necháme v hrnci trochu nevyvařené vody.

  3. Nakonec vmícháme tavený sýr, který už nevaříme.

    Přiklopíme poklicí a necháme dojít.

    Rýži rozdělíme na talíře. Navrch naskládáme hříbky a kolem ozdobíme hoblinkami tvrdého sýra.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte