Rizoto s hráškem a čerstvými bylinkami

Jídelní plán

Rizoto s hráškem a čerstvými bylinkami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 0,5 hrnku
vývar drůbeží domácí 1,5 hrnků
hrášek mražený 1 hrnek
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g
česnek 1 stroužek
cibule sladká, šalotka 1 kus
pepř bílý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
olivový olej 1 lžíce
bylinky čerstvé směs, bouquet garni 1 svazek

Postup přípravy

  1. Na pánvi na středním stupni rozpalte olej. Přidejte najemno pokrájený česnek a šalotku, osmahněte. Přidejte rýži a míchejte, dokud rýže nezačne být lehce průhledná a popraskaná, asi 2 minuty. Přilijte polovinu horkého kuřecího vývaru. Pomalu táhněte, dokud se vývar téměř nevsákne. Poté přidejte zase část vývaru, nechte plně vsáknout do rýže a odpařit. Pokud už nemáte vývar, můžete použít i vodu. Míchejte a vařte, dokud není rýže al dente a krémová, to může trvat cca 10 - 15 minut. Poté přidejte hrášek, ochuťte solí a pepřem a prohřejte. Poté vmíchejte parmazán. Nakonec si připravte čerstvé bylinky - může to být petržel, máta, bazalka a oregáno nebo jejich směs. Nasekejte je nahrubo a zamíchejte do rizota. Ihned podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů