Rizoto s hráškem a čerstvými bylinkami
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio | 0,5 hrnku |
vývar drůbeží domácí | 1,5 hrnků |
hrášek mražený | 1 hrnek |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
česnek | 1 stroužek |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej | 1 lžíce |
bylinky čerstvé směs, bouquet garni | 1 svazek |
Postup přípravy
-
Na pánvi na středním stupni rozpalte olej. Přidejte najemno pokrájený česnek a šalotku, osmahněte. Přidejte rýži a míchejte, dokud rýže nezačne být lehce průhledná a popraskaná, asi 2 minuty. Přilijte polovinu horkého kuřecího vývaru. Pomalu táhněte, dokud se vývar téměř nevsákne. Poté přidejte zase část vývaru, nechte plně vsáknout do rýže a odpařit. Pokud už nemáte vývar, můžete použít i vodu. Míchejte a vařte, dokud není rýže al dente a krémová, to může trvat cca 10 - 15 minut. Poté přidejte hrášek, ochuťte solí a pepřem a prohřejte. Poté vmíchejte parmazán. Nakonec si připravte čerstvé bylinky - může to být petržel, máta, bazalka a oregáno nebo jejich směs. Nasekejte je nahrubo a zamíchejte do rizota. Ihned podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů