Rizoto s hráškem a čerstvými bylinkami

Jídelní plán

Rizoto s hráškem a čerstvými bylinkami

Postup přípravy

  1. Na pánvi na středním stupni rozpalte olej. Přidejte najemno pokrájený česnek a šalotku, osmahněte.

    Přidejte rýži a míchejte, dokud rýže nezačne být lehce průhledná a popraskaná, asi 2 minuty. Přilijte polovinu horkého kuřecího vývaru. Pomalu táhněte, dokud se vývar téměř nevsákne. Poté přidejte zase část vývaru, nechte plně vsáknout do rýže a odpařit. Pokud už nemáte vývar, můžete použít i vodu. Míchejte a vařte, dokud není rýže al dente a krémová, to může trvat cca 10 - 15 minut. Poté přidejte hrášek, ochuťte solí a pepřem a prohřejte. Poté vmíchejte parmazán.

    Nakonec si připravte čerstvé bylinky - může to být petržel, máta, bazalka a oregáno nebo jejich směs. Nasekejte je nahrubo a zamíchejte do rizota. Ihned podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte