Když přijde na obalování, tak je stále způsob, jak si ho dopřát a naplno užít. Jedna možnost je si užít řízky v jejich klasické formě jednou za času babičky v neděli na oběd. Když na ně ale dostaneš chuť doma a nechceš je obalovat v mouce a smažit, je tu druhá možnost.
Obalit je v mandlové mouce a upéct v troubě. Ještě jsem neměla odvahu řízky obalené v mandlové mouce smažit na sádle, ale třeba jednou i taková odvaha bude. Spíš jsem ještě doteď neměla důvod ani chuť. Pečené v troubě jsou chuťově vynikající, jak ty smažené.
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na obalení | |
---|---|
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
petrželka, petrželová nať sušená 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Mandlovou mouku můžeš už koupit zrovna namletou. Já si ji na řízky mixuji sama doma, protože nepotřebuji, aby její konzistence byla úplně hladká.
-
Do mixovací nádoby s nožíky dej mandle a veškeré koření. Mixuj tak dlouho, dokud z mandlí nevznikne sypká moučka.
-
K obalování pomocí mandlové mouky nepotřebuješ řízky obalovat v bílé mouce ani vajíčku. Mandlová směs na obalování se krásně přichytává na maso. Do vzniklé směsi můžeš navíc přidat černá sezamová semínka, čímž ti vznikne hezky barevná obalovací směs.
-
Já ve směsi nejčastěji obaluji kuřecí řízky, ale myslím, že chybu neuděláš ani vepřovými. Troubu si rozehřeji na 180 stupňů. Plech vyložím pečícím papírem, na který pak kladu řízky.
Makronutrienty
25%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 187 kJ | 671 kJ |
Kalorická hodnota | 523 kcal | 160 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,8 g
4,24 g |
6,37 g
1,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,08 SVJ | 0,637 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
43,9 g
3,73 g |
13,5 g
1,14 g |
Bílkoviny | 18,1 g | 5,54 g |
Sůl | 9,8 g | 3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů