Výborná lowcarb příloha, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
300 g |
300 g |
100 ml |
100 ml |
350 g |
350 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájím na kolečka a smíchám s ostatními ingrediencemi v misce,
nechám odstát.
Batát nakrájím na asi 0,5 cm silné plátky a uvařím v mírně osolené vodě. Dám do misky,.zaliji horkým vývarem, přidám cibuli s koprem a vše pořádně promíchám.
-
Maso je obalené ve směsi parmazánu, mandlové mouky a lahůdkového droždí a smažené na sádle.
Makronutrienty
31%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 686 kJ | 2 602 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 622 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,61 g
1,98 g |
32,6 g
7,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,861 SVJ | 3,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
3,25 g |
43,2 g
12,3 g |
Bílkoviny | 7,35 g | 27,9 g |
Sůl | 0,475 g | 1,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů