Řízek máme rádi...tato nízkosacharidová varianta vám bude taky chutnat:)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
na osmažení 100 g |
100 g |
Navrch | |
50 ml |
50 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
Salát | |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Plátky masa naklepeme, málo osolíme.
Obalíme nejprve v lahůdkovém droždí, pak ve vajíčku.
-
Dáme smažit na sádlo z obou stran, jen na zatažení.
Osmažené řízky dáme na plech, pečeme 50 min/220°C.
Po asi 10 minutách pečení je přelijeme máslovo-kořeněnou směsí.
Pokud bude třeba, podlijeme malinko vodou.
-
Když jsou řízky skoro hotové, vypneme a necháme dojít.
Jsou moc dobré, šťavnatější než klasické, bez dlouhého smažení u plotny:)
-
Mezitím si uchystáme salát, dáme do lednice rozležet.
Servírujeme s kopečkem zakysané smetany...dobrou chuť!
Makronutrienty
11%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 782 kJ | 4 695 kJ |
Kalorická hodnota | 187 kcal | 1 122 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,77 g
1,29 g |
16,6 g
7,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,277 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,7 g
5,72 g |
100 g
34,4 g |
Bílkoviny | 6,63 g | 39,8 g |
Sůl | 0,57 g | 3,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů