Připravím si předem, pak už to je rychlé a velmi jedlé :)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Masová směs | |
---|---|
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
4 kusy |
4 kusy |
10 g |
10 g |
Na smažení | |
1 dl |
1 dl |
Brambory šťouchané | |
8 kusů |
8 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsíčka si nakrájíme na velmi malé kousky, sýr nastrouháme nahrubo, cibulku najemno.
Pak už jen vše smícháme, dochutíme si dle svého a necháme odležet.
-
Ze směsi děláme řízečky, vložíme na pánev s olejem a z obou stran osmažíme dozlatova - celkem asi 2x10 minut.
-
Příloha: brambory uvaříme doměkka, část vody slijeme, přidáme máslo, nasekanou pažitku a rozšťoucháme.
-
Dozdobíme čerstvou zeleninou dle sezony.
Makronutrienty
31%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 870 kJ | 3 918 kJ |
Kalorická hodnota | 208 kcal | 936 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,9 g
0,356 g |
48,9 g
1,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,09 SVJ | 4,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,1 g
1,99 g |
68,1 g
8,97 g |
Bílkoviny | 9,2 g | 41,4 g |
Sůl | 0,968 g | 4,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů