To je tak když v obchodě najdu kachnu v akci a jdu domů s jasným cílem - prsa udělám na minutku, stehna upeču a ze skeletu vývar. Jenže pak chytnu "lenoru" a nechce se ani porcovat. Takže to všechno naházím do pomalého hrnce a vznikne rillettes :)
Pokud se vám recept líbí, další můžete najít ↙️
https://www.instagram.com/p/Caw3vw-ra7q/..
- 6h:30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rillettes | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
200 ml |
200 ml |
4 kusy |
4 kusy |
4 snítky |
4 snítky |
4 snítky |
4 snítky |
3 kusy |
3 kusy |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Celou kachnu pořádně nasolíme a napepříme. Na dno pomalého hrnce dáme cibuli, pak kachnu, zahážeme česnekem, bylinkami a kořením, zalijeme vínem. Pomalíme 6 hodin - používám Salante Cuco.
-
Kachnu vyjmeme z hrnce a stáhneme kůži, tu nakrájíme na kousky a osmažíme na škvarečky. Maso obereme (odpadává od kosti samo), zamícháme s vzniklým výpekem a přidáme škvarky, dosolíme a dopepřime dle chuti.
-
Horkou směs dáme do čistých sklenic, necháme vychladnout a uschováváme v lednici.
Makronutrienty
3%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 238 kJ | 3 234 kJ |
Kalorická hodnota | 296 kcal | 773 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,27 g
0,128 g |
3,32 g
0,334 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,127 SVJ | 0,332 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,3 g
7,71 g |
68,7 g
20,1 g |
Bílkoviny | 13,4 g | 35 g |
Sůl | 0,627 g | 1,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů