RILLETTES

Lenny73

To je tak když v obchodě najdu kachnu v akci a jdu domů s jasným cílem - prsa udělám na minutku, stehna upeču a ze skeletu vývar. Jenže pak chytnu "lenoru" a nechce se ani porcovat. Takže to všechno naházím do pomalého hrnce a vznikne rillettes :) Pokud se vám recept líbí, další můžete najít ↙️ https://www.instagram.com/p/Caw3vw-ra7q/..

RILLETTES

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
kachna 1 kus
cibule 1 kus
víno bílé jakostní 200 ml
česnek stroužky 4 kusy
rozmarýn 4 snítky
tymián čerstvý 4 snítky
bobkový list celý sušený 3 kusy
nové koření 5 kuliček
pepř černý celý 5 kuliček
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička

Postup přípravy

  1. Celou kachnu pořádně nasolíme a napepříme. Na dno pomalého hrnce dáme cibuli, pak kachnu, zahážeme česnekem, bylinkami a kořením, zalijeme vínem. Pomalíme 6 hodin - používám Salante Cuco.

  2. Kachnu vyjmeme z hrnce a stáhneme kůži, tu nakrájíme na kousky a osmažíme na škvarečky. Maso obereme (odpadává od kosti samo), zamícháme s vzniklým výpekem a přidáme škvarky, dosolíme a dopepřime dle chuti.

  3. Horkou směs dáme do čistých sklenic, necháme vychladnout a uschováváme v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů