RILLETTES
To je tak když v obchodě najdu kachnu v akci a jdu domů s jasným cílem - prsa udělám na minutku, stehna upeču a ze skeletu vývar. Jenže pak chytnu "lenoru" a nechce se ani porcovat. Takže to všechno naházím do pomalého hrnce a vznikne rillettes :) Pokud se vám recept líbí, další můžete najít ↙️ https://www.instagram.com/p/Caw3vw-ra7q/..
- 6h:30m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pomalý hrnec
- Pomazánky
- Primal
- Předkrmy
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Silvestr
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kachna | 1 kus |
cibule | 1 kus |
víno bílé jakostní | 200 ml |
česnek stroužky | 4 kusy |
rozmarýn | 4 snítky |
tymián čerstvý | 4 snítky |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Celou kachnu pořádně nasolíme a napepříme. Na dno pomalého hrnce dáme cibuli, pak kachnu, zahážeme česnekem, bylinkami a kořením, zalijeme vínem. Pomalíme 6 hodin - používám Salante Cuco.
-
Kachnu vyjmeme z hrnce a stáhneme kůži, tu nakrájíme na kousky a osmažíme na škvarečky. Maso obereme (odpadává od kosti samo), zamícháme s vzniklým výpekem a přidáme škvarky, dosolíme a dopepřime dle chuti.
-
Horkou směs dáme do čistých sklenic, necháme vychladnout a uschováváme v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů