RICOTTOVÝ NÁKYP - LC
Pokud pořád bojujete s odpoledními svačinami, todle je docela fajn sváča - na dva dny. Jeden den teplá a druhý studena. Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ricotta | 250 g |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 50 g |
vajíčka | 3 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
rajčata cherry | 10 kusů |
cuketa | 0,3 kusu |
Postup přípravy
-
Na ghí pomalu osmahnu cibuli na kolečka a odstavím. Ricottu smíchám s vejci a s většinou feta sýru, pokud potřebuji, ještě dosolím, ale mě většinou stačí slaný feta sýr. Vyleji do menšího vymazaného pekáčku.
-
Navrch zatlačím do ricotty cherry na půlky, cuketu na slabá kolečka a posypu cibulkou a zbytkem feta sýru. Peču tak půl hoďky, aby zelenina byla už lehce zlatá. Určitě se k nákypu hodí nějaký ten dip, klidné jogurt s česnekem, nebo bazalkou. Já dělala tentokrát guacamole a je to asi nejlepší kombinace ????
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů