Ricottové palačinky - LC

Laduš

V poslední době jsem si velmi oblíbila ricottu. Používám ji především do slaných pokrmů, např. do pomazánek, ale skvěle se hodí i na sladké použití. Recept na lowcarb palačinky jsem na JP již dříve dávala, tentokrát jsem však místo tvarohu použila již zmíněnou ricottu a recept jsem ještě trochu upravila. Navíc jsem přidala do těsta i citrónovou kůru, která palačinky krásně provoní. V tomto pokrmu není nikde žádné přidané sladidlo. Až tedy nakonec na posypání na talíři mám trochu moučkového erythritolu.

Ricottové palačinky - LC

Suroviny pro 9 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
ricotta 120 g
sůl 1 špetka
mandlová mouka 50 g
mléko plnotučné 100 ml
psylium 2 lžičky
citrónová kůra 2 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 2 lžičky
tvaroh měkký tučný 250 g
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
jahody 10 kusů
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
mandle lupínky 30 g

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těsto jsem v misce důkladně rozmixovala a nechala chvíli odstát. Na menší pánvičce jsem si rozehřála trošičku přepuštěného másla (na každou palačinku asi tak na špičku malé lžičky) a usmažila jsem palačinky na nejmírnějším ohni z obou stran. Jde to krásně a vůbec se netrhají.

  2. Připravila jsem si náplň smícháním uvedených ingrediencí. Trochu šlehačky jsem si nechala v misce stranou k dozdobení na talíři. Palačinky jsem podávala s čerstvými jahodami a nasucho opraženými plátky mandlí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů