Ricottové palačinky - LC
V poslední době jsem si velmi oblíbila ricottu. Používám ji především do slaných pokrmů, např. do pomazánek, ale skvěle se hodí i na sladké použití. Recept na lowcarb palačinky jsem na JP již dříve dávala, tentokrát jsem však místo tvarohu použila již zmíněnou ricottu a recept jsem ještě trochu upravila. Navíc jsem přidala do těsta i citrónovou kůru, která palačinky krásně provoní. V tomto pokrmu není nikde žádné přidané sladidlo. Až tedy nakonec na posypání na talíři mám trochu moučkového erythritolu.
- 20m
- 9 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty pro děti
- Smažení v tuku
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 9 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
ricotta | 120 g |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 50 g |
mléko plnotučné | 100 ml |
psylium | 2 lžičky |
citrónová kůra | 2 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžičky |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
jahody | 10 kusů |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
mandle lupínky | 30 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na těsto jsem v misce důkladně rozmixovala a nechala chvíli odstát. Na menší pánvičce jsem si rozehřála trošičku přepuštěného másla (na každou palačinku asi tak na špičku malé lžičky) a usmažila jsem palačinky na nejmírnějším ohni z obou stran. Jde to krásně a vůbec se netrhají.
-
Připravila jsem si náplň smícháním uvedených ingrediencí. Trochu šlehačky jsem si nechala v misce stranou k dozdobení na talíři. Palačinky jsem podávala s čerstvými jahodami a nasucho opraženými plátky mandlí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů