Ricottové palačinky - LC

Laduš

Ricottové palačinky - LC

V poslední době jsem si velmi oblíbila ricottu. Používám ji především do slaných pokrmů, např. do pomazánek, ale skvěle se hodí i na sladké použití.

Recept na lowcarb palačinky jsem na JP již dříve dávala, tentokrát jsem však místo tvarohu použila již zmíněnou ricottu a recept jsem ještě trochu upravila. Navíc jsem přidala do těsta i citrónovou kůru, která palačinky krásně provoní.

V tomto pokrmu není nikde žádné přidané sladidlo. Až tedy nakonec na posypání na talíři mám trochu moučkového erythritolu.

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těsto jsem v misce důkladně rozmixovala a nechala chvíli odstát.

    Na menší pánvičce jsem si rozehřála trošičku přepuštěného másla (na každou palačinku asi tak na špičku malé lžičky) a usmažila jsem palačinky na nejmírnějším ohni z obou stran.

    Jde to krásně a vůbec se netrhají.

  2. Připravila jsem si náplň smícháním uvedených ingrediencí.

    Trochu šlehačky jsem si nechala v misce stranou k dozdobení na talíři.

    Palačinky jsem podávala s čerstvými jahodami a nasucho opraženými plátky mandlí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte