Ricottové kaiserky - LC
Výborné lowcarb pečivo, naplníme jako hamburger, nebo na cesty šunkou a sýrem, s pomazánkou... Děkujeme Daniele Sedláčkové za recept :)
- 1h:9m
- 4 porce
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Pečení
- Pečivo
- Primal
- Přílohy
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ricotta | 250 g |
psylium | 3 lžíce |
chia semínka | 2 lžíce |
sezamové semínko světlé | 2 lžíce |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše smícháme (všechna semínka celá!), necháme chvilku odpočinout. Kdo nesnese psylium, může nahradit mletým lněným semínkem. Vytvarujeme 4 kaiserky, potřeme vejcem a posypeme sezamem. Péct na 150°C asi 60min do zlatova. (záleží na troubě)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů