Ricottové kaiserky - bez mouky a lepku
Kaiserky, housky z ricotty jsou moc dobré a vláčné. Místo ricotty lze použít tučný tvaroh. Když už pečete, udělejte si dvojnásobnou dávku, je-li víc strávníků :)
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ricotta | 250 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 3 lžíce |
chia semínka | 2 lžíce |
sezamové semínko světlé | 2 lžíce |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 1 lžička |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
kmín mletý | 1 špetka |
vajíčka | 1 kus |
sezamové semínko světlé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše smícháme a necháme hodinu odležet.
-
Pak z těsta vytvarujeme 4 bochánky, nařízneme do kříže, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem (mákem, solí...). Pečeme 1 hodinu (opravdu) na 160°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů