Ricottové kaiserky - bez mouky a lepku

Jídelní plán

Kaiserky, housky z ricotty jsou moc dobré a vláčné. Místo ricotty lze použít tučný tvaroh. Když už pečete, udělejte si dvojnásobnou dávku, je-li víc strávníků :)

Ricottové kaiserky - bez mouky a lepku

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
ricotta 250 g
vláknina psyllium, jitrocelová 3 lžíce
chia semínka 2 lžíce
sezamové semínko světlé 2 lžíce
slunečnicová semínka 2 lžíce
vajíčka 2 kusy
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 lžička
sůl himálajská jemná 1 lžička
kmín mletý 1 špetka
vajíčka 1 kus
sezamové semínko světlé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vše smícháme a necháme hodinu odležet.

  2. Pak z těsta vytvarujeme 4 bochánky, nařízneme do kříže, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem (mákem, solí...). Pečeme 1 hodinu (opravdu) na 160°C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů