- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
hovězí přední vysoký roštěnec, rib eye steak 250 g |
250 g |
2 g |
2 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 mg |
1 mg |
Postup přípravy
-
Maso opepříme a necháme před použitím asi 2 hodiny v pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a na sporáku rozpálíme na nejvyšší teplotu.
-
Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany přibližně1 minutu. Maso se musí lehce oddělovat od pánve.
Pánev s masem vložíme do rozpálené trouby na program multifunkce (230ºC), kde necháme zprudka péct 2 minuty.
-
Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 2 minuty. Nakonec maso osolíme.
Steak podáváme přímo na litinové pánvi.
-
Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.
Makronutrienty
1%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 805 kJ | 16,9 kJ |
Kalorická hodnota | 192 kcal | 4,04 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,194 g
0 g |
0,004 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,019 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
6,61 g |
0,275 g
0,139 g |
Bílkoviny | 18,7 g | 0,394 g |
Sůl | 0,982 g | 0,021 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů