Rib eye steak na litinové pánvi

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Rib eye steak na litinové pánvi

Postup přípravy

  1. Maso opepříme a necháme před použitím asi 2 hodiny v pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a na sporáku rozpálíme na nejvyšší teplotu.

  2. Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany přibližně1 minutu. Maso se musí lehce oddělovat od pánve.

    Pánev s masem vložíme do rozpálené trouby na program multifunkce (230ºC), kde necháme zprudka péct 2 minuty.

  3. Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 2 minuty. Nakonec maso osolíme.

    Steak podáváme přímo na litinové pánvi.

  4. Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte