- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
8 lžic |
8 lžic |
4 lžíce |
4 lžíce |
8 lžic |
8 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce |
4 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
380 g |
380 g |
+ Margot 100g 50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
Na posypání | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout.
-
Šlehačku ušleháme s cukrem, lehce vmícháme jogurt, nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot a hořkou čokoládu. Podle návodu na sáčku připravíme želatinový ztužovač a přimícháme do krému. Krém natřeme na korpus, uhladíme a povrch postrouháme čokoládou. Necháme vychladit v lednici alespoň 5 hodin.
Makronutrienty
48%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 182 kJ | 1 040 kJ |
Kalorická hodnota | 283 kcal | 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,2 g
15,3 g |
20,5 g
13,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,32 SVJ | 2,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,5 g
9,43 g |
17,2 g
8,3 g |
Bílkoviny | 5,93 g | 5,22 g |
Sůl | 0,475 g | 0,418 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů