ŘEZY S PISTÁCIÍ - LC

ŘEZY S PISTÁCIÍ - LC

Tento lowcarb dezert je lehoučký jak babí léto a barevný jak podzim!

Děkujeme Kateřině Tiché za krásný dezert :)

Postup přípravy

  1. - 4 vejce ušlehat s 1 PL erythritolu a špetkou soli (1O min)

    - přimíchat 5 PL namletých pražených pistácií, cca 1OO g mrkve nastrouhané najemno (2 mrkve) a 1 ČL sody / prdopu

    - vylít na pečpapír a v předehřáté troubě péct cca 2O min na 18O°C - kontrolujte!, zároveň neudělat teplotní šok (kontrolovat spíše pokukem, je to tenký plát těsta, je tedy pravděpodobné, že když je shora, bude i uvnitř; po upečení pootevřete troubu a nechte pomalu zchladnout - ze šoku by vám těsto spadlo)

  2. - mezitím vyšlehat jednu 33% šlehačku na 3/4, přišlehat vaničku plnotučného tvarohu, jeden palouček/lučinu a případně trochu čekankového sirupu (pro bezcukrouše je to sladké dost, ale cukrouši zkrátka potřebují přitvrdit)

  3. - zchladlý korpus (ze kterého jsme sloupli papír!) rozpůlíme, pomažeme třetinou krému, posypeme ovocem (zde pokrájené lyofilizované jahody a dračí ovoce - proto ta fialovost), přiložíme druhou část korpusu a zlehka vmáčkneme ovoce do krému, vrchní korpus zase sundáme, navršíme druhou třetinu krému, položíme korpus a navrch poslední 1/3 krému

  4. - rozkrájíme, posypeme sekanými pistáciemi a ozdobíme (ovocem, mrkví - kdybych dělala z čerstvého ovoce, rozhodně si nějaké schovám na zdobení, lyo mám v tak nevzhledné formě, že to nelze = pomohla jsem si mrkví)

  5. - šup s tim do lednice, aby se všechno pěkně pospojovalo a proleželo

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte