Tento lowcarb dezert je lehoučký jak babí léto a barevný jak podzim!
Děkujeme Kateřině Tiché za krásný dezert :)
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto 37 x 25 cm | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
10 g |
10 g |
20 g |
20 g |
2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
- 4 vejce ušlehat s 1 PL erythritolu a špetkou soli (1O min)
- přimíchat 5 PL namletých pražených pistácií, cca 1OO g mrkve nastrouhané najemno (2 mrkve) a 1 ČL sody / prdopu
- vylít na pečpapír a v předehřáté troubě péct cca 2O min na 18O°C - kontrolujte!, zároveň neudělat teplotní šok (kontrolovat spíše pokukem, je to tenký plát těsta, je tedy pravděpodobné, že když je shora, bude i uvnitř; po upečení pootevřete troubu a nechte pomalu zchladnout - ze šoku by vám těsto spadlo)
-
- mezitím vyšlehat jednu 33% šlehačku na 3/4, přišlehat vaničku plnotučného tvarohu, jeden palouček/lučinu a případně trochu čekankového sirupu (pro bezcukrouše je to sladké dost, ale cukrouši zkrátka potřebují přitvrdit)
-
- zchladlý korpus (ze kterého jsme sloupli papír!) rozpůlíme, pomažeme třetinou krému, posypeme ovocem (zde pokrájené lyofilizované jahody a dračí ovoce - proto ta fialovost), přiložíme druhou část korpusu a zlehka vmáčkneme ovoce do krému, vrchní korpus zase sundáme, navršíme druhou třetinu krému, položíme korpus a navrch poslední 1/3 krému
-
- rozkrájíme, posypeme sekanými pistáciemi a ozdobíme (ovocem, mrkví - kdybych dělala z čerstvého ovoce, rozhodně si nějaké schovám na zdobení, lyo mám v tak nevzhledné formě, že to nelze = pomohla jsem si mrkví)
-
- šup s tim do lednice, aby se všechno pěkně pospojovalo a proleželo
Makronutrienty
16%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 954 kJ | 789 kJ |
Kalorická hodnota | 228 kcal | 188 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,52 g
2,96 g |
4,56 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,552 SVJ | 0,456 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
7,7 g |
15,8 g
6,37 g |
Bílkoviny | 9,16 g | 7,58 g |
Sůl | 0,541 g | 0,448 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů