Řezy Hungaria (kuličkové řezy)

Dagmar Kazdová

Efektní a ne složité...

Řezy Hungaria (kuličkové řezy)

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 200 g
cukr moučka 100 g
sůl 1 špetka
karobový prášek 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce
máslo 125 g
vajíčka 2 kusy
pomerančová kůra 1 lžička
máslo 125 g
cukr moučka 100 g
vajíčka 4 kusy
cukr vanilkový 1 kus
tvaroh měkký tučný 500 g
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
třešně 200 g

Postup přípravy

  1. Suroviny na tmavé těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice. Potom ho vyjmeme a uděláme z něj kuličky o velikosti menšího vlašského ořechu. Já jsem udělala 42 kuliček.

  2. Hluboký plech o velikosti 35 x 35 cm vysteleme pečícím papírem a kuličky na něj rozložíme v pravidelných rozestupech tak, aby byly hezky rovně za sebou v řadách i sloupcích jako vojáci. Já jsem měla v každé řadě 7 kuliček a sloupci 6 kuliček.

  3. Teprve teď připravíme světlé těsto: Změklé máslo vyšleháme spolu s oběma druhy cukru do pěny. Zašleháme žloutky, přidáme tvaroh s pudinkem a nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. Lžící naneseme kopeček světlého těsta na každou kuličku. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme (zhruba 30 minut, zkusíme špejlí).

  4. Vychladlý moučník nakrájíme na řezy. Nůž vedeme vodorovně i svisle vždy v polovině kuliček, které jsou dobře pod světlým těstem vidět. Dolík mezi kuličkami vyplníme kopečkem ušlehané šlehačky a ozdobíme ovocem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů