Řezy Hungaria (kuličkové řezy)
Efektní a ne složité...
- 1h
- 20 porcí
- náročné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka | 200 g |
cukr moučka | 100 g |
sůl | 1 špetka |
karobový prášek | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 3 lžíce |
máslo | 125 g |
vajíčka | 2 kusy |
pomerančová kůra | 1 lžička |
máslo | 125 g |
cukr moučka | 100 g |
vajíčka | 4 kusy |
cukr vanilkový | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
třešně | 200 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na tmavé těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice. Potom ho vyjmeme a uděláme z něj kuličky o velikosti menšího vlašského ořechu. Já jsem udělala 42 kuliček.
-
Hluboký plech o velikosti 35 x 35 cm vysteleme pečícím papírem a kuličky na něj rozložíme v pravidelných rozestupech tak, aby byly hezky rovně za sebou v řadách i sloupcích jako vojáci. Já jsem měla v každé řadě 7 kuliček a sloupci 6 kuliček.
-
Teprve teď připravíme světlé těsto: Změklé máslo vyšleháme spolu s oběma druhy cukru do pěny. Zašleháme žloutky, přidáme tvaroh s pudinkem a nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. Lžící naneseme kopeček světlého těsta na každou kuličku. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme (zhruba 30 minut, zkusíme špejlí).
-
Vychladlý moučník nakrájíme na řezy. Nůž vedeme vodorovně i svisle vždy v polovině kuliček, které jsou dobře pod světlým těstem vidět. Dolík mezi kuličkami vyplníme kopečkem ušlehané šlehačky a ozdobíme ovocem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů