
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kadeřávek omyjeme, usušíme a nasekáme na kousky. Ořechy nasekáme na kousky.
Orestujeme na pánvi na lžíci olivového oleje. Kadeřávek by měl být tepelně upravený, ale stále křupavý. Zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Přidáme para ořechy.
Makronutrienty
52%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 589 kJ | 222 kJ |
Kalorická hodnota | 141 kcal | 53,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,7 g
0,765 g |
4,78 g
0,288 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,27 SVJ | 0,478 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,84 g
1,68 g |
2,95 g
0,634 g |
Bílkoviny | 3,68 g | 1,39 g |
Sůl | 0,614 g | 0,232 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů