Restované krevety se salátem

Kateřina Gallinová

Je venku vedro a nechcete se vám vařit? Přesto ale nemáte náladu na vyloženě studené jídlo? Zkuste krevetky.

Restované krevety se salátem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
olivový olej panenský 1,5 lžic
petrželka, petrželová nať 2 snítky
citrónová kůra 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
česnek 1 stroužek
sůl 0,25 lžičky
římský salát 40 g
krevety předvařené 180 g

Postup přípravy

  1. Rozhřejte pánev, přidejte 1 lžíci olivového oleje a rozmražené krevety. Krátce je orestujte, jsou už vařené, takže je stačí jen ohřát.

  2. Ke krevatám přidejte sůl, prolisovaný česnek, najemno nasekanou pažitku a nastrouhanou citrónovou kůru. Promíchejte, přidejte citrónovou šťávu a znovu promíchejte.

  3. Hotové krevety podávejte se salátem nakrájeným na nudličky a pokapaným zbylým olivovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů