Restované krevety se salátem
Je venku vedro a nechcete se vám vařit? Přesto ale nemáte náladu na vyloženě studené jídlo? Zkuste krevetky.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Středomořská
- Valentýn
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej panenský | 1,5 lžic |
petrželka, petrželová nať | 2 snítky |
citrónová kůra | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
sůl | 0,25 lžičky |
římský salát | 40 g |
krevety předvařené | 180 g |
Postup přípravy
-
Rozhřejte pánev, přidejte 1 lžíci olivového oleje a rozmražené krevety. Krátce je orestujte, jsou už vařené, takže je stačí jen ohřát.
-
Ke krevatám přidejte sůl, prolisovaný česnek, najemno nasekanou pažitku a nastrouhanou citrónovou kůru. Promíchejte, přidejte citrónovou šťávu a znovu promíchejte.
-
Hotové krevety podávejte se salátem nakrájeným na nudličky a pokapaným zbylým olivovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů