Restovaná vepřová kýta, vařená kedlubna, zeleninové ragú
Lákavé nízkosacharidové jídlo se zajímavými přílohami bez mouky, zkuste! Děkujeme Ladě Michové za krásný recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 1 kus |
paprika bílá | 2 kusy |
cuketa | 1 kus |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 0,3 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
vepřová kýta bez kosti | 340 g |
sůl himálajská jemná | 2 g |
pepř barevný celý | 1 g |
olivový olej | 1 lžíce |
kedlubna | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžička |
Postup přípravy
-
V hlubší pánvi jsem na oleji osmahla nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak jsem přidala cuketu nakrájenou na kostičky a opět krátce osmahla. Pak jsem přidala nakrájené rajče a papriky. Osolila jsem, opepřila a okořenila provensálským kořením. Lehce jsem podlila vodou a chvíli dusila.
-
Plátky vepřové kýty (340 g) jsem lehce naklepala, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem. Pak jsem je orestovala na pánvi na oleji.
-
Jednu velkou kedlubnu (380 g) jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a k uvařené kedlubně přidala ještě plátek másla. Kedlubna je pak lahodnější.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů