Restovaná vepřová kýta, vařená kedlubna, zeleninové ragú

Lákavé nízkosacharidové jídlo se zajímavými přílohami bez mouky, zkuste! Děkujeme Ladě Michové za krásný recept :)

Restovaná vepřová kýta, vařená kedlubna, zeleninové ragú

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rajčata 1 kus
paprika bílá 2 kusy
cuketa 1 kus
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
olivový olej 1 lžíce
sůl himálajská jemná 0,3 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
vepřová kýta bez kosti 340 g
sůl himálajská jemná 2 g
pepř barevný celý 1 g
olivový olej 1 lžíce
kedlubna 1 kus
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžička

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi jsem na oleji osmahla nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak jsem přidala cuketu nakrájenou na kostičky a opět krátce osmahla. Pak jsem přidala nakrájené rajče a papriky. Osolila jsem, opepřila a okořenila provensálským kořením. Lehce jsem podlila vodou a chvíli dusila.

  2. Plátky vepřové kýty (340 g) jsem lehce naklepala, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem. Pak jsem je orestovala na pánvi na oleji.

  3. Jednu velkou kedlubnu (380 g) jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a k uvařené kedlubně přidala ještě plátek másla. Kedlubna je pak lahodnější.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů