Restovaná kuřecí prsa a květákové placičky - LC

Laduš

A zase ty LC květákové placičky. Já je prostě miluju. Patří k mým oblíbeným nízkosacharidovým přílohám. Jsou velmi lahodné a úplně se rozplývají na jazyku. A taky je to dobrý tip jak zužitkovat zbytek květáku.

Restovaná kuřecí prsa a květákové placičky - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 450 g
vajíčka 1 kus
sýr gouda 100 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička
kuřecí prsa 2 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička

Postup přípravy

  1. Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila v osolené vodě. Pak jsem vodu slila a květák rozmačkala mačkadlem na brambory. Přidala jsem trochu pepře, lahůdkové droždí, vejce a sýr. Už nesolím, protože lahůdkové droždí je slané dost.

  2. Vše jsem promíchala a na plech na pečící papír lžící utvořila placičky. Pečící papír jsem předtím lehce potřela olivovým olejem. Plech jsem vložila do předehřáté trouby a pekla půl hodiny. Pak jsem placičky otočila a nechala péct ještě 10 minut z druhé strany.

  3. Maso jsem osolila himalájskou solí, lehce opepřila a posypala grilovacím kořením bez soli. Restovala jsem na pánvi na přepuštěném másle. Zeleninu jsem pokapala avokádovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů