Restovaná kuřecí prsa a květákové placičky - LC
A zase ty LC květákové placičky. Já je prostě miluju. Patří k mým oblíbeným nízkosacharidovým přílohám. Jsou velmi lahodné a úplně se rozplývají na jazyku. A taky je to dobrý tip jak zužitkovat zbytek květáku.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 450 g |
vajíčka | 1 kus |
sýr gouda | 100 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
kuřecí prsa | 2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila v osolené vodě. Pak jsem vodu slila a květák rozmačkala mačkadlem na brambory. Přidala jsem trochu pepře, lahůdkové droždí, vejce a sýr. Už nesolím, protože lahůdkové droždí je slané dost.
-
Vše jsem promíchala a na plech na pečící papír lžící utvořila placičky. Pečící papír jsem předtím lehce potřela olivovým olejem. Plech jsem vložila do předehřáté trouby a pekla půl hodiny. Pak jsem placičky otočila a nechala péct ještě 10 minut z druhé strany.
-
Maso jsem osolila himalájskou solí, lehce opepřila a posypala grilovacím kořením bez soli. Restovala jsem na pánvi na přepuštěném másle. Zeleninu jsem pokapala avokádovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů