Restovaná kuřecí prsa a květákové placičky - LC

Laduš

Restovaná kuřecí prsa a květákové placičky - LC

A zase ty LC květákové placičky. Já je prostě miluju. Patří k mým oblíbeným nízkosacharidovým přílohám. Jsou velmi lahodné a úplně se rozplývají na jazyku. A taky je to dobrý tip jak zužitkovat zbytek květáku.

Postup přípravy

  1. Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila v osolené vodě. Pak jsem vodu slila a květák rozmačkala mačkadlem na brambory.

    Přidala jsem trochu pepře, lahůdkové droždí, vejce a sýr. Už nesolím, protože lahůdkové droždí je slané dost.

  2. Vše jsem promíchala a na plech na pečící papír lžící utvořila placičky. Pečící papír jsem předtím lehce potřela olivovým olejem.

    Plech jsem vložila do předehřáté trouby a pekla půl hodiny. Pak jsem placičky otočila a nechala péct ještě 10 minut z druhé strany.

  3. Maso jsem osolila himalájskou solí, lehce opepřila a posypala grilovacím kořením bez soli. Restovala jsem na pánvi na přepuštěném másle.

    Zeleninu jsem pokapala avokádovým olejem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte