Restovaná hlíva na zelenině

Deník pološílené veganky

Restovaná hlíva na zelenině

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hlíva ústřičná, čerstvá 200 g
olej řepkový 1 lžíce
kmín mletý 1 špetka
tymián čerstvý 1 snítka
česnek stroužky 3 kusy
cibule červená 2 kusy
mrkev 2 kusy
česnek medvědí listy 20 g
sojová omáčka shoyu 1 lžička
pepř černý mletý 0,25 lžičky
mouka rýžová 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Pánev, olej, kmín, nadrcené 3 stroužky česneku, tymián. Pustíme plameňáka. Až se kmín provoní a česnek pustí silice přidáme cibuli. Já dnes 2 větší červené a restujeme.

  2. Asi po 4 minutách k cibuli přidáme mrkev nakrájenou na julienne, tedy na takový jemný pásečky. Restujeme obé pohromadě takové 4 minuty. Pak přidáme hlívu. Z té použijeme jen klobouky a nožičky kousek od klobouku. Ty tužší nožky nechte na guláš, nebo polívku, nebo upéct, ale na rychlo přípravu se moc nehodí.

  3. Restujeme takových 6 minut, přidáme světlou sojovku, čerstvý pepř, nasypeme trochu medvědího česneku. Někdy je dobré u restování lehounce podlévat vodou, zrychlí to procesy a kdo chce, vytvoří si i omáčku, kterou pak zahustí třeba rýžovou moukou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů