Restovaná hlíva na zelenině
- 33m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlíva ústřičná, čerstvá | 200 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
kmín mletý | 1 špetka |
tymián čerstvý | 1 snítka |
česnek stroužky | 3 kusy |
cibule červená | 2 kusy |
mrkev | 2 kusy |
česnek medvědí listy | 20 g |
sojová omáčka shoyu | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,25 lžičky |
mouka rýžová | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Pánev, olej, kmín, nadrcené 3 stroužky česneku, tymián. Pustíme plameňáka. Až se kmín provoní a česnek pustí silice přidáme cibuli. Já dnes 2 větší červené a restujeme.
-
Asi po 4 minutách k cibuli přidáme mrkev nakrájenou na julienne, tedy na takový jemný pásečky. Restujeme obé pohromadě takové 4 minuty. Pak přidáme hlívu. Z té použijeme jen klobouky a nožičky kousek od klobouku. Ty tužší nožky nechte na guláš, nebo polívku, nebo upéct, ale na rychlo přípravu se moc nehodí.
-
Restujeme takových 6 minut, přidáme světlou sojovku, čerstvý pepř, nasypeme trochu medvědího česneku. Někdy je dobré u restování lehounce podlévat vodou, zrychlí to procesy a kdo chce, vytvoří si i omáčku, kterou pak zahustí třeba rýžovou moukou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů