Restovaná hlíva na zelenině

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Restovaná hlíva na zelenině

Postup přípravy

  1. Pánev, olej, kmín, nadrcené 3 stroužky česneku, tymián. Pustíme plameňáka. Až se kmín provoní a česnek pustí silice přidáme cibuli. Já dnes 2 větší červené a restujeme.

  2. Asi po 4 minutách k cibuli přidáme mrkev nakrájenou na julienne, tedy na takový jemný pásečky. Restujeme obé pohromadě takové 4 minuty.

    Pak přidáme hlívu. Z té použijeme jen klobouky a nožičky kousek od klobouku. Ty tužší nožky nechte na guláš, nebo polívku, nebo upéct, ale na rychlo přípravu se moc nehodí.

  3. Restujeme takových 6 minut, přidáme světlou sojovku, čerstvý pepř, nasypeme trochu medvědího česneku.

    Někdy je dobré u restování lehounce podlévat vodou, zrychlí to procesy a kdo chce, vytvoří si i omáčku, kterou pak zahustí třeba rýžovou moukou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte